Trainingen

ZorgParaat is flexibel in het aanbieden van maatwerk trainingen. De onderstaande trainingen zijn door de tijd heen ontwikkeld. Alles is naar wens aan te passen.
Mocht je op zoek zijn naar meer specifieke training op het gebied van autisme stuur me gerust een bericht en ik kijk wat ik daarin kan bieden.

Autisme Basistraining

Deze training is ontwikkeld voor mensen die in het dagelijks leven met autisme te maken hebben en behoefte hebben aan een uitleg wat autisme is om de persoon met autisme beter te begrijpen. Als je deze training volgt zul je beter begrijpen wat de impact van het autisme op het brein is. Wat de gevolgen daar van zijn en hoe je daar zo goed mogelijk op kunt afstemmen

Dit is een training van 3 uur.

Autisme Verdiepingstraining

Dit is een training ontwikkeld voor mensen die de basiskennis over autisme in huis hebben maar behoefte hebben aan verdieping. Soms is het niet toereikend genoeg om alleen basiskennis te hebben om mensen met autisme te ondersteunen. In deze training krijg je veel informatie maar ga je als deelnemer ook zelf aan de slag met een eigen gekozen casus. Op basis van de input die je krijgt maak je een plan van aanpak. Dit wordt dan vervolgens later in deel 2 van de training teruggekoppeld en besproken.

Dit is een training van 6 uur verspreid over 2 dagen.

Autisme en communicatie

In contact met mensen met autisme is het belangrijk aandacht te schenken aan visuele communicatie. Waarom is dit zo belangrijk? En hoe doe je dat op een goede manier? En wanneer doe je dit niet? In deze training krijg je verschillende vormen van visuele communicatie te zien en ga je zelf ook oefenen en de kracht van visuele communicatie ervaren.

Dit is een training van 3 uur.

Autisme in de klas

Voor leerkrachten kan het een flinke uitdaging zijn om aan te sluiten bij leerlingen met autisme. In deze training worden de verschillende theorie├źn rond autisme weer even opgefrist. En van daaruit de vertaalslag naar wat dit betekent in de praktijk. We onderzoeken de behoeften van jongeren met autisme. Ook kijken we hoe je ouders een goede rol kunt geven in de driehoek school-ouders-leerling. En er is ruimte om te oefenen met gespreksvaardigheden.

Dit is een training van 3 uur

Autisme op het werk

Misschien heb je een werknemer of een collega met een vorm van autisme die je beter zou willen begrijpen. Of je zou iemand met autisme beter in zijn kracht willen zetten op zijn werkplek. Dan is dit een training voor je team. In deze training komen verschillende theorie├źn voorbij die iets zeggen over autisme. Vervolgens maken we de vertaalslag naar de werkplek. Als je de basiskennis hebt over autisme hoe kun je dan in de praktijk goed aansluiten bij iemand met autisme?

Dit is een training van 3 uur

Kosten van de trainingen

Alle trainingen zijn maatwerk en daarom is geen vaste prijs te geven. Stuur gerust een bericht om een offerte op te vragen.