Incompany trainingen

Op dit moment bied ik twee incompanytrainingen aan op het gebied van Autisme. De trainingen kunnen op maat aangepast worden zodat het zo optimaal aansluit bij de praktijk. Ook kunnen er altijd verzoeken in gebracht worden qua onderwerpen. Stuur me gerust een bericht als je vragen hebt.

Trainingen

Basistraining Autisme

In een dagdeel van 3 uur krijgen medewerkers  basisinformatie over wat autisme is. Thema’s die voorbij komen zijn over- en onderprikkeling, omgaan met stress, energiemanagement en het autistisch brein. Ook is er gelegenheid om een casus in te brengen.
Tijdens de training zullen veel praktijkvoorbeelden voorbij komen.

Verdiepingstraining Autisme

In een dagdeel van 3 uur krijgen medewerkers verschillende theorieën aangereikt die iets verklaren van het Autisme. Denk hierbij aan: het voorspellende brein, Theory of Mind, Executieve Functies en Centrale Coherentie. Deze training is een vervolg op de basistraining.
Naast de theorie is er ook gelegenheid om casuïstiek in te brengen. In de uitwerking van de casuistiek zullen verbindingen gemaakt worden met de theorie met uiteindelijke een concrete toepassing in de praktijk. Tijdens de trainingen zullen veel praktijkvoorbeelden voorbij komen.